MORİTANYALI ÖĞRENCİLERDEN MEB'E ZİYARET  
MORİTANYALI ÖĞRENCİLERDEN MEB'E ZİYARET

MORİTANYALI ÖĞRENCİLERDEN MEB'E ZİYARET

Moritanya-Nuakşot Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, "Türkiye-Moritanya Eğitim Köprüsü" programı kapsamında Millî Eğitim Bakanlığını ziyaret etti. Öğrenciler, Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten tarafından kabul edildi.


MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Yunus Emre Enstitüsü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda "Türkiye-Moritanya Eğitim Köprüsü" programı kapsamında Millî Eğitim Bakanlığını ziyaret eden Nuakşot Üniversitesi Edebiyat ve İnsani Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten tarafından kabul edildi.

 

MEB Başöğretmen Salonu'nda gerçekleşen kabulde öğrencilerle sohbet eden Ökten, "Tarih, kültür ve medeniyet temalı bu programın Türkiye ile Moritanya arasındaki akademik ve kültürel bağları güçlendirmesini, özellikle de Nuakşot Üniversitesinde Türkçe ve Türk kültürü üzerine yapılan çalışmalara yeni bir ivme kazandırmasını temenni ediyorum." dedi. Ökten, Moritanyalı öğrencileri Bakanlıkta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren öğrenciler, kendilerini kabul ettiği için Bakan Yardımcısı Ökten'e teşekkür ettiler.

 

12-19 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek gezi programı kapsamında öğrenciler İstanbul ve Bursa'yı da ziyaret edecek.

 

Kabulde AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz da yer aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.