SURİYELİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 13. KOORDİNASYON TOPLANTISI  
SURİYELİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 13. KOORDİNASYON TOPLANTISI

SURİYELİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK 13. KOORDİNASYON TOPLANTISI

Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyeli öğrencilere yönelik 13. Koordinasyon Toplantısı, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in başkanlığında, 81 İl Millî Eğitim Müdürlüğünden yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce, Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyeli öğrencilere yönelik eğitim hizmetlerini iyileştirmek ve bu yönde sürdürülen faaliyetleri değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının 13’üncüsü Antalya’da düzenlendi. 
 
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, toplantıda yaptığı konuşmada, 2011 yılından bu yana Suriye’den gelen göç dalgasına karşı Türkiye’nin tavrının net olduğunu hatırlatarak, canlarını kurtarmak için gelen insanlara Türkiye’nin kucak açtığını ve her türlü imkânı seferber ettiğini belirtti. Sekiz yıldır geçici koruma altındaki öğrencilere sağlanan imkânların dünyada örneğinin bulunmadığını vurgulayan Denemeç, sosyal uyumun eğitimde başarıyı yakalamanın önemli bir aracı olduğunu belirtti. Denemeç, bu nedenle Türkçe öğrenmenin sosyal uyumun sağlanmasında temel şart olduğuna dikkat çekti.
 
 
UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ise, Millî Eğitim Bakanlığının geçici koruma altındaki öğrencilerin kademeli olarak resmî okullara kaydedilmesi politikasının oldukça başarılı olduğunu vurguladı. Hâlihazırda eğitim sistemine dahil edilen öğrencilerin %86’sının resmî okullara devam ettiğini, okulların toplumda sosyal uyumun sağlanmasında önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Duamelle, Türkiye’de her çocuğun eğitime ulaşabilmesi için UNİCEF olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. 
 
Yabancı öğrencilere “Türkçe Yeterlik Sınavı” 
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de, geçici koruma altındaki öğrencilerin eğitimlerine yönelik sunum yaptı. Ayrıca 3 Mayıs 2019 tarihinde 81 ilde tüm yabancı öğrencilere yönelik “Türkçe Yeterlik Sınavı” yapılacağını belirtti.
 
Daha sonra, Suriyeli öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu 26 ilin il millî eğitim müdürleri de kendi bölgelerindeki okullarda sunulan eğitim hizmetleri ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler sundu. 
 
Toplantıya; Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in yanı sıra Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Bakanlık bürokratları ile 81 İl Millî Eğitim Müdürlüğünden yöneticiler katıldı. 
 
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.