Suriyeli öğrenciler için İzmir´de koordinasyon toplantısı yapıldı  
Suriyeli öğrenciler için İzmir´de koordinasyon toplantısı yapıldı

Suriyeli öğrenciler için İzmir´de koordinasyon toplantısı yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, en fazla 5 yıl içerisinde Türkiye´deki bütün Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunu hedeflediklerini söyledi.  

Suriyeli öğrenciler için İzmir´de koordinasyon toplantısı yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen Suriyeli öğrencilerin eğitim hizmetlerine yönelik koordinasyon toplantısı, İzmir Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde, 23 ilin il millî eğitim müdürlerinin katılımıyla başladı.

 

MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Türkiye´de yaklaşık 3 milyon 250 bin civarında Suriyeli misafir bulunduğunu, onlar arasında 970 bin civarında eğitim çağında çocuk olduğunu söyledi. Suriye´deki iç savaşın başladığı zamanlarda bu nüfusun kısa sürede ülkelerine döneceğinin varsayıldığını, bu yönde tedbirler alındığını aktaran Demirci, savaşın kısa süre içinde bitmeyeceği gerçekliği üzerine Bakanlık olarak Suriyeli çocukların Türkiye´de bulundukları sürece okullara kazandırılmasıyla alakalı süreç başlattıklarını anlattı. Demirci, 2016 yılının bu sürecin resmiyetteki ilk senesi olduğunu ifade ederek "Hedefimiz, maksimum 5 sene içerisinde bütün Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonu. Bu amaca yönelik koordinasyon toplantıları yapıyoruz. Bu toplantı da onlardan bir tanesi. 11. toplantımız bu. Suriyeli nüfusun yoğunlaştığı illerdeki il müdürlerimiz, genel müdürlükteki ilgililerle beraber süreci istişare ediyoruz." diye konuştu.

 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel de Suriyeli çocukların eğitim öğretim hizmetlerinden yararlanması gerekliliğini vurguladı. Okullara kabul edilen öğrencilerin yüzde 50´den fazlasının Türk eğitim sistemine entegre olduğunu belirten Altunel, bu öğrencilerin sınıflarda Türk öğrencilerle beraber Türkçe ders gördüğünü aktardı. Bu toplantıların 23 ilde periyodik olarak her ay düzenli bir şekilde yapıldığını anlatan Altunel, hem yerinde incelemeler yaptıklarını, hem de illerin kendisine özgü konularına çözüm üretmeye gayret ettiklerini söyledi.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.