SAFRAN, KOSOVA KAMU YÖNETİMİ BAKANI YAĞCILAR İLE BİR ARAYA GELDİ  
SAFRAN, KOSOVA KAMU YÖNETİMİ BAKANI YAĞCILAR İLE BİR ARAYA GELDİ

SAFRAN, KOSOVA KAMU YÖNETİMİ BAKANI YAĞCILAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki Kosova Milletvekili Müferra Şinik, Fikrim Damka ile eğitim alanındaki konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.   

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, görüşmede, iki ülke arasındaki tarihi bağlara değinerek Kosova’da Türkçe eğitim yapılan okulların varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamındaki öğretmen eğitimlerine ve müfredat yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Yardımcısı Safran, Kosova’daki öğretmenlere Türkiye’de hizmetçi eğitim verilmesi ve bu eğitimlerin ayrıca internet üzerinden, yüz yüze veya uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilmesi konusunda planlama yapıldığını bildirdi. 
 
2023 Eğitim Vizyonu kapsamındaki müfredat yenileme çalışmaları ile ilgili olarak, Türkçe ders kitaplarını yazmak için öğretmenler tarafından yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade eden Safran, bu alanda iş birliğine açık olduklarını ve soydaşlarımızın eğitimi konusunda yapılabilecek her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
 
Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ise, eğitimde kalite ve öğrenci sayılarının artırılması amacıyla Türkiye ile yakın bir çalışma yapmak istediklerini belirterek iki ülke arasında müfredat, öğretmenlerin yetiştirilmesi ve Türkçe’nin yanı sıra diğer alanlarda da çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. 
 
Görüşmede, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ile diğer ilgililer de hazır bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.