"22. Zeka Oyunları Yarışması" ödül töreni  
"22. Zeka Oyunları Yarışması" ödül töreni

"22. Zeka Oyunları Yarışması" ödül töreni

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Artık gelecek ve sermaye zekada ve bireyde. Bugün bir bilgisayar yazılımı için 100-150 milyar dolarlar konuşuluyor." dedi.

"22. Zeka Oyunları Yarışması" ödül töreni

Erdem, Türkiye Zeka Vakfı tarafından, Millî Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TÜBİTAK ve İş Bankası´nın desteğiyle ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde düzenlenen "22. Zeka Oyunları Yarışması"nın ödül törenine katıldı.

 

Tüm annelerin Anneler Gününü kutlayan Erdem, "Bilim ve ilim aşığı, zekayı ön plana getiren buradaki annelerin, Anneleri Gününü özellikle kutluyorum. Hepinizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Erdem, Bakanlık olarak zekanın geliştirilmesinin öneminin farkında olduklarını belirterek, bu konuya özel olarak eğildiklerini söyledi.

 

Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı´nın 22 yıldır Zeka Oyunları Yarışmasını özel bir gayretle düzenlediğini vurgulayan Erdem, şöyle konuştu:

 

"Bu yarışma şimdiye kadar başarıyla geldi. Nice 22 yıllara, Allah ondan razı olsun. Çünkü artık gelecek ve sermaye zekada ve bireyde. Bugün bir bilgisayar yazılımı için 100-150 milyar dolarlar konuşuluyor. O bakımdan bizim burada geleceğimiz olan yavrularımız ve yetişkinlerimiz, ülkemizin refahı için ve bizden ümidi olan ülkeler için fırsat olacaklar. Bütün katılımcıları kutluyorum. katılımcı meslek gurubu olarak önde olan öğretmenlerimizi de ayrıca tebrik ediyorum."

 

Ödül alan zekalar

Konuşmaların ardından törende, Türkiye genelinde 29 bin 584 kişinin başvurduğu, "minikler" ve "çocuklar", "gençler" ve "yetişkinler" olmak üzere dört kategoride düzenlenen yarışmanın kazananları açıklandı.

 

Yarışmada, "minikler" kategorisinde birinciliği Su Ece Boztepe, ikinciliği Yağmur Kamacı, üçüncülüğü ise Zeynep Arat elde etti.

 

"Çocuklar" kategorisinde Tunahan Turgut birinci, Kıvanç Toper ikinci ve Gülşen Naz Başer de üçüncü oldu.

 

"Gençler" kategorisinde birinciliğe Gürkan İnal, ikinciliğe Doğa Deniz Dikici ve üçüncülüğe Mesut Melih Akpınar hak kazandı.

 

"Yetişkinler" kategorisinde ise Murat Koz birinci, Cihan Altay ikinci, Mustafa Karatutlu ise üçüncüğü elde etti.

 

Törene, Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gönül Sayan ve İş Bankası Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Suat Sözen ve davetliler katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.