OKULDA DİYABET PROGRAMI  
OKULDA DİYABET PROGRAMI

OKULDA DİYABET PROGRAMI

Türkiye'de diyabetli çocukların okulda bakımlarını güçlendirmek ve Tip 1 diyabet konusunda farkındalık sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Okulda Diyabet Programı" kapsamında "Okul Hemşireleri Toplantısı" yapıldı.   

İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıya Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, okul hemşireleri, Halk Sağlığı Hemşireliği Derneği, Okul Sağlığı Hemşireliği Komisyonu üyeleri, alanda çalışan akademisyenler ile Tip 1 diyabetli çocukların anneleri katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, okul hemşireliğini çok önemsediklerini belirterek okullardaki hemşirelerin sayısının artırılması için çalışmalar yapılacağını ifade etti. Safran, günün önemli bir kısmını okulda geçiren diyabetli çocukların güvenli bir ortamda olması için Bakanlığa, öğretmenlere ve tüm eğitim çalışanlarına önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizdi. Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında imzalanan protokolle 2010 yılında hayata geçen "Okulda Diyabet Programı" çerçevesinde tüm eğitim personelinin diyabet hastalığı ve acil durumlarda yapılacaklar konusunda eğitim almalarının sağlandığını belirten Safran, "Artık öğretmenlerimiz sınıflarındaki öğrencilerinin diyabet belirtileri hakkında gözleme dayalı erken tanısında uyarıcı olurken, aynı zamanda diyabetli bir öğrencinin neler yapması gerektiği konusunda da yardımcı olabilmektedir." diye konuştu. 
 
Safran ayrıca 2016 yılında çıkartılan genelge ile okul kantinlerinde enerji içecekleri, gazlı içecekler, cips, kızartma, çikolata ve şekerleme türü tüm tatlıların satışının yasaklanması gibi önemli adımlar atıldığını da belirtti. Mustafa Safran, Millî Eğitim Bakanlığının projenin paydaşları ile birlikte üzerindeki sorumluluğun bilinciyle çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.