MİNİK ÖĞRENCİLER ŞEHRİN MERKEZİNDE DOĞAYLA İÇ İÇE EĞİTİM ALIYOR  
MİNİK ÖĞRENCİLER ŞEHRİN MERKEZİNDE DOĞAYLA İÇ İÇE EĞİTİM ALIYOR

MİNİK ÖĞRENCİLER ŞEHRİN MERKEZİNDE DOĞAYLA İÇ İÇE EĞİTİM ALIYOR

İzmir'de okullarının bahçesinde öğretmenleriyle tavuk besleyen ve mevsimine göre sebzeler yetiştiren anaokulu öğrencileri, birlikte oyun oynadıkları sevimli dostları sayesinde hem doğayla iç içe eğlenceli vakit geçiriyor hem de hiç unutmayacakları şeyler öğreniyorlar.

İzmir'in Bornova ilçesindeki Necmiye Bilgin İlkokulu, farklı bir öğrenme yöntemini hayata geçirdi. 
 
Öğretmenler, okulun bahçesine kümes yaptırarak tavuklara da yer açtı ve çocukların toprakla ilgilenmeleri için küçük bir tarım alanı oluşturdu. 
 
Öğrenciler, boş zamanlarında öğretmenleriyle bahçede tavukları besliyor ve kümesten yumurta alıyor. Tarım alanlarında da mevsime göre soğan, patates, marul, roka, barbunya maydanoz, havuç, domates, biber, patlıcan, kavun gibi sebze ve meyveler üreten minik öğrenciler, bahçedeki zeytin ile incir ağaçlarından ilk ürünlerin hasadını tamamladı bile. 
 
Hava şartlarına göre derslerin önemli bölümünü bahçede işleyen minikler, hayatlarından memnun.  Velileri de okuldaki bu etkinliklere dahil eden eğitimciler, onlardan aldıkları destekle çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
 
Amaçlarının öğrencileri dört duvar içerisine sınırlamamak, onları doğada ağaçlarla, toprakla, hayvanlarla buluşturmak olduğunu belirten öğretmenler, bahçelerindeki zeytinlerden kendi zeytinyağlarını da yapıyor. 
 
Çocuklar bahçeye çıktığında herkes bir köşeye dağılıyor. Kimisi tavukların peşinden koşturuyor, kimisi toprağı eşeliyor. Hayvanları yakından görme fırsatı bulan, kümesteki yumurtalara dokunan ve yedikleri sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğine şahit olan öğrenciler, hem farklı bir deneyim yaşadıkları için mutlu hem de kalıcı olarak öğreniyorlar.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.