EBA, 'İLERİ TEKNOLOJİLER' TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN 3. VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARINDA  
EBA, 'İLERİ TEKNOLOJİLER' TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN 3. VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARINDA

EBA, 'İLERİ TEKNOLOJİLER' TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN 3. VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARINDA

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşan 3. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti. Bu yıl "İleri Teknolojiler" temasıyla gerçekleştirilen fuarda, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün (YEĞİTEK) Türkiye'nin uzaktan eğitim platformu EBA ve TRT EBA'yı tanıttığı stant büyük ilgi gördü. Millî Eğitim Bakanlığının "EBA" markasıyla fuarda yer aldığını belirten  Bakan Selçuk, "Buradan büyük bir motivasyonla çıkacak gençler, büyük işlere imza atacaklar." diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 3. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda YEĞİTEK standında öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti.
 
"İleri Teknolojiler" temasıyla gerçekleştirilen fuarda Millî Eğitim Bakanlığının da "EBA" markasıyla yer aldığını belirten Bakan Selçuk, "Dünyaya eğitimle ilgili yeni bir takım açılımları sağlamaya gayret ediyoruz. Türkiye'nin birikiminin burada olduğunu görüyorum. İnşallah buradan çok büyük motivasyonla çıkacak gençler büyük işlere imza atacaklar." diye konuştu. 
 
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün standında EBA, TRT EBA, EBA Akademik Destek, EBA Android TV uygulamalarına ilişkin sunumlar yapıldı. Standda ziyaretçilere EBA Android TV üzerinden Canlı Ders de izlettirildi. 60 tablet üzerinden EBA'da yer alan içeriklerin sunumu yapıldı. TRT EBA TV tanıtım videoları kiosk cihazında gösterildi. Ayrıca Bilişimle Üretim Pilot Uygulaması kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların tanıtımı için de standda özel bir bölüm ayrıldı. 
 
7. sınıf öğrencileri pilot uygulama kapsamında yaptıkları Akıllı Ev, Akıllı Sera, Akıllı Araba, Çiçeklerimi Suluyorum ve Akıllı Kuş Evi projelerini tanıttı. 
 
12 Haziran'a kadar açık kalacak fuarda YEĞİTEK standında bulunan 3 boyutlu yazıcı ile üretim, basit düzeyde tasarım ve çıktı atölyeleri gerçekleştirilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.