BESNİ'DE "EĞİTİM BAYRAMI"  
BESNİ'DE

BESNİ'DE "EĞİTİM BAYRAMI"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimi değerlendirmek üzere Adıyaman'da bir dizi temasta bulundu. Bakan Selçuk, Besni ilçesinde "Eğitim Bayramı" etkinliğinde çocuklarla buluştu.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Adıyaman'da ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Bakan Selçuk, burada yaptığı konuşmada, ziyaret amacının Adıyaman'ın eğitim sistemini gözden geçirme, kentin eğitim noktasında ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda iş adamları ve eğitimcilerle değerlendirme yapacaklarını ifade etti.
 
Bakan Selçuk daha sonra Besni ilçesinde bu yıl 21'ncisi düzenlenen "Eğitim Bayramı" etkinliğine katıldı. Bir ilçede eğitim bayramı düzenleniyor olmasının başlı başına çok önemli olduğunu vurgulayan Selçuk, organizasyonun Türkiye'ye örnek olması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Bizler eğitimi sadece bir gelecek tasavvuru ile yapmıyoruz. Çocuklarımızın şimdi neler yapabileceğini de somut olarak göstermeliyiz. Eğitimin kalitesinin yükselmesiyle ekonominin nasıl yükseleceğini ve demokrasinin de nasıl üst seviyeye çıkacağını göstermek istiyoruz. Herkesin daha müreffeh bir ortamda yaşaması için hepimize görevler düşüyor. Tüm halkın desteğiyle eğitim bayramını çok güzel tamamlamak istiyoruz. Bu organizasyonun devamını da güçlü bir şekilde getirmeliyiz."
 
Bakan Selçuk, daha sonra öğrencilerin stantlarını ve sergileri gezip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çocuklarla sohbet etti. 
 
Selçuk, Adıyaman'da Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölyesi'nin de açılışını gerçekleştirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.