Bakan Yılmaz, Çankaya Köşkü´nde Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini kabul etti  
Bakan Yılmaz, Çankaya Köşkü´nde Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini kabul etti

Bakan Yılmaz, Çankaya Köşkü´nde Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini kabul etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Değişmez bir hedefimiz var. Daha kaliteli eğitim vermek, daha iyi sınıf, müfredat ve kaliteli eğitim almış öğretmenlerle öğrencilerimize dersler vermek istiyoruz." dedi.  

Bakan Yılmaz, Çankaya Köşkü´nde Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini kabul etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım adına Çankaya Köşkü´nde İstanbul Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu 5´inci sınıf öğrencilerini kabul etti. Öğrencileri ve öğretmenlerini Bursa, Edirne gibi eski başkentlere yaptıkları ziyaretler için tebrik eden Bakan Yılmaz, gezilerin, eğitimin bir parçası olduğunu belirtti.

 

"Amacımız evlatlarımıza daha kaliteli bir eğitim verebilmek"

"Hem okuyacağız hem gezeceğiz. Çünkü okuyarak da bilgi öğrenilir, gezerek de bilgi öğrenilir. Gezmek bilgiyi sağlamlaştırmak için önemlidir. Bilgi sadece dört duvar arasında veya derslerde alınan bir şey değildir. İlinizi gezerseniz öğrenirsiniz. Kütüphaneye giderseniz de öğrenirsiniz." diye konuşan Yılmaz, bilgiyi çoğaltmanın ve kişinin kendisini 21´nci yüzyıla hazırlamanın yolunun tam donanımlı olmaktan geçtiğini söyledi. 

 

Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız evlatlarımıza daha kaliteli bir eğitim verebilmek. Gerçekten de geçmiş yıllara kıyasla iyi bir noktadayız. Değişmez bir hedefimiz var. Daha kaliteli eğitim vermek, daha iyi sınıf, müfredat ve kaliteli eğitim almış öğretmenlerle öğrencilerimize dersler vermek istiyoruz. 21´inci yüzyılda Türkiye´yi, hedeflemiş olduğu 10 büyük devlet arasından birisine ulaştırabilmenin yolunun daha iyi bir eğitim vermekten geçtiğini biliyoruz. Bundan dolayı hükümetin bütçesindeki en fazla payı eğitime ayırdık. 2002´de bütçenin yüzde 10´u ayrılmıştı. Şimdi ise yüzde 20´sini eğitime ayırdık. Eğitime önem veren, her şeye önem vermiş demektir. Eğitimi ihmal eden de her şeyi ihmal etmiş demektir." 

 

Bakan Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım´ın derslik başına düşen öğrenci ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaltılması, çağdaş ve bilgi teknolojileriyle desteklenen, donanımlı bir müfredat talimatı verdiğini hatırlattı. Okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacaklarını belirten Yılmaz, "İlkokula başlamadan önce evlatlarımızın eğitim almasını istiyoruz. 2019´un sonuna kadar bunu yaygınlaştıracağız." şeklinde konuştu. 

 

İkili eğitimi kaldırmak istediklerini de hatırlatan Bakan Yılmaz, "Dünyada neler olup bittiğinin farkına varabilmeleri ve dünya vatandaşı olabilmeleri için evlatlarımızın bir yabancı dile, kendi ana dili kadar olmasa bile düşündüğünü anlatabilecek, kendi alanında çıkacak yayınları takip edebilecek bir ikinci dile sahip olmalarını istiyoruz." dedi. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında pilot okullardan başlamak üzere, 5´inci sınıf İngilizce hazırlık eğitimine başlayacaklarını ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin ekonomisi ne kadarsa eğitimi de o kadardır. Eğitimi ne kadarsa ekonomisi de, zenginliği de o kadardır. Türkiye şu anda satın alma gücü paritesinde dünyanın 14´üncü büyük ülkesi. Millî geliri bakımından da 16´ncı büyük ülkesi. Eğitimde neredeyiz denildiğinde 16´ncı sırada deseniz de doğrudur, satın alma gücü paritesi bakımından 14´üncü olduğumuzdan dolayı 14´üncü sıradayız demek de doğrudur. Hedefimiz dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak. Bunu yapabilmek için daha kaliteli bir eğitimi evlatlarımıza vermek, onların da aldıkları eğitimlerle daha nitelikli, daha yüksek teknolojili ürünleri üretmesini ve topluma faydalı olmalarını istiyoruz. Bu yolda çok adımlar attık. Çoğu gitti azı kaldı. Azını da önümüzdeki dönemde tamamlayacağız." 

 

Yemek sırasında öğrencilerden Hatice Zeynep Senay, İstiklâl Marşı´nın 10 kıtasını okudu. Bakan Yılmaz, öğrencilere seçmek istedikleri meslekleri sordu. Yemeğin sonunda öğrencilerle fotoğraf çektiren Yılmaz, konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.