BAKAN ÖZER, SİNOP AYANCIK'TA OKULLARIN AÇILMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU  
BAKAN ÖZER, SİNOP AYANCIK'TA OKULLARIN AÇILMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

BAKAN ÖZER, SİNOP AYANCIK'TA OKULLARIN AÇILMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Sinop'un Ayancık ilçesine giden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Özer, "Millî Eğitim Bakanlığının tüm ekibi olarak sahada aktif bir şekilde hem bu yaranın sarılması hem de 6 Eylül itibarıyla eğitim öğretimin başlaması ile ilgili her türlü hazırlığı tamamlamış bulunmaktayız." dedi.

Sinop'un Ayancık ilçesindeki temasları kapsamında ilk olarak Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sel felaketinin yaşandığı Ayancık'ta incelemede bulundu. Özer, incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
 
Bakan Özer, selin ilk anından itibaren tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının sahada gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek yaraları sarmak için el birliğiyle çalışmaya devam edildiğini anlattı.
 
Özer, konuşmasına şöyle devam etti: "6 Eylül'le ilgili Sinop'ta herhangi bir sıkıntımız yok. Selden etkilenen tüm öğrencilerimizin kırtasiye malzemelerini Bakanlık olarak bizler karşılayacağız. Aynı zamanda selden etkilenen tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize de tablet vereceğiz inşallah. Aynı zamanda Bakanlık ekiplerimiz Kastamonu ve Sinop'ta vatandaşlarımızla hemhâl olmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizin bu travmayı atlatması ile ilgili her türlü psikolojik desteği sağlıyorlar. Biz Millî Eğitim Bakanlığının tüm ekibi olarak sahada aktif bir şekilde hem bu yaranın sarılması hem de 6 Eylül itibarıyla eğitim öğretimin başlaması ile ilgili her türlü hazırlığı tamamlamış bulunmaktayız."
 
Sel felaketinde yakınlarını kaybedenleri ziyaret eden Bakan Özer, daha sonra beraberindeki heyetle Zübeyde Hanım Anaokuluna geçip öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.