BAKAN ÖZER: "KOVİD-19 NEDENİYLE EĞİTİM ÖĞRETİME ARA VEREN OKULUMUZ BULUNMAMAKTADIR"  
BAKAN ÖZER:

BAKAN ÖZER: "KOVİD-19 NEDENİYLE EĞİTİM ÖĞRETİME ARA VEREN OKULUMUZ BULUNMAMAKTADIR"

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Adana'da yaptığı açıklamada, 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başladığını hatırlatarak "Bugün itibarıyla geçen haftaki eğitim sürecinde Kovid-19 vakası nedeniyle kapatılan, eğitim öğretime ara veren hiçbir okulumuz bulunmamaktadır." dedi.


Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Adana'ya gitti.

 

İlk ziyaretini Adana Valiliğine yapan Bakan Özer; burada yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile her türlü önlemleri alarak okulları 5 gün yüz yüze eğitime açtıklarını söyledi.

 

Sağlık Bakanlığı ile okullarda alınması gereken önlemler rehberini hazırladıklarını, 81 ilin valiliğine ve millî eğitim müdürlüklerine gönderdiklerini açıklayan Özer, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Yeni eğitim öğretim başlamadan önce herhangi bir okulda, sınıfta vaka çıkması durumunda alınması gereken önlemler ve uyulması gereken prosedürleri de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile belirleyerek tüm okullara gönderdik. Bir haftayı geride bıraktık. Yaklaşık 850 bin dersliğimiz ve 57 bin 108 okulumuz eğitim öğretim faaliyetinde aktif olarak yer almaktadır. Bugün itibarıyla geçen haftaki eğitim sürecinde Kovid-19 vakası nedeniyle kapatılan, eğitim öğretime ara veren hiçbir okulumuz bulunmamaktadır.

 

Sadece Sağlık Bakanlığı ile belirlediğimiz kriterler çerçevesinde yüz yüze eğitime ara veren sınıflarımız bulunmaktadır. Yaklaşık 200 civarında sınıfımız, Kovid-19 vakası nedeniyle ya da yakın teması nedeniyle eğitim öğretime 14 gün ara verip  Millî Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu EBA TV ve diğer dijital platformlar üzerinden eğitim öğretime devam etmektedir.

 

Dolayısıyla 6 Eylül itibarıyla yüz yüze eğitime Kovid-19 salgını koşulları altında başlamamız ve bu süreçte Sağlık Bakanlığının belirlediği ve Sağlık Bilim Kurulu'nun onayladığı kriterleri uygulamanın ne kadar başarılı sonuçlar verdiğini de sahada görmüş olduk. Bundan sonra da gerekli tüm tedbirlere uyarak ve illerimizde gelişecek yeni durumları da gözden geçirerek sahada özel, lokalde yaygın olmayan problemlere de yeni çözümler üreterek eğitim öğretime inşallah yüz yüze devam edeceğiz."

 

Bakan Özer, bu süreçte kendileriyle sürekli koordinasyon içinde olan Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları ile Bilim Kurulu, 81 ilin valisi ve ilçe kaymakamlarına şükranlarını sunduğunu belirtti.

 

En üst düzeyde koordinasyonla süreci yönettiklerinin altını çizen Özer, herhangi bir problem yaşamadıklarını ifade etti.

 

Özer; ayrıca Adana'da bir haftayı değerlendirme imkânı bulacaklarını, aynı zamanda kentte eğitimin kalitesini arttırmak için yapılabileceklerle ilgili değerlendirme toplantısı yapacaklarını söyledi.

 

Bakan Özer, görüşmenin ardından valilik toplantı salonunda basına kapalı gerçekleştirilen Adana İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

 

ADANA'YA 8 BİLSEM DAHA KURULUYOR

 Toplantının ardından kentteki eğitim yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan Özer,Adana'ya geçen hafta doğal gaz dönüşümüyle ilgili 30 milyonluk bir ödenek gönderdiklerini, eğitim öğretime hazırlıkla ilgili de 30 milyon ödenek yolladıklarını söyledi.

 

Toplantıda aldıkları kararları ayrıntılı olarak paylaşan Özer, konuşmasına şöyle devam etti: "Adana'da merkez ve ilçelerde 2 bilim sanat merkezi bulunuyor, 8 bilim sanat sanat merkezi daha kurma kararı aldık. İkinci dönemden itibaren Adana'da Bilim Sanat Merkezi sayısını 2'den 10'a çıkarmış olacağız. Adana'mızda özel eğitim öğrencilerinin eğitime erişimiyle ilgili çok kritik anlamı olan özel eğitim anaokulu sayısı iki. Özel eğitim anaokulu sayısını 10 daha ilave ederek 12'ye çıkarmış olacağız. Bunu da hızlı bir şekilde yapıp eğitim öğretimin hizmetine almış olacağız. Adana'ya mevcut çok ciddi yatırımlar var. 2016 yılından itibaren başlayıp bir kısmı biten, bir kısmı devam eden, yine aynı zamanda güçlendirme ve yıkım çalışmaları çerçevesi içerisinde devam eden yatırımlarımızın toplamı 1 milyarın üzerinde. Bunlara ilave olarak acil ihtiyaçtan dolayı özellikle Seyhan bölgesi ve Yüreğir bölgesine ağırlık vermek üzere 5 yeni ilkokul yapma kararı aldık."

 

Kozan ilçesinde öğretmeneviyle ilgili çalışmalarda da yarıya gelindiğini hatırlatan Özer, onun ödeneklerini de göndereceklerini söyledi.

 

Özer, Adana'da mevcut yatırımların devam etmesinin yanı sıra bilim sanat merkezi, özel eğitim anaokulu ve temel eğitim konusunda yatırım kararları alındığını ve bunların yerine getirilmesiyle ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde yapacaklarını dile getirerek gerekli ödenekleri pazartesi gününden itibaren göndereceklerini de açıkladı.

 

Vali Süleyman Elban ve diğer paydaşlarına yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Özer, "İnşallah, bundan sonra Adana'da eğitimde yeni bir sayfa açıp artık altyapı eksikliklerini değil, eğitimde kalitenin çok daha yukarıya çıkarılmasıyla ilgili farklı projeleri konuşuruz. Sadece diğer illerle rekabet edebilirliği değil, buradaki öğrencilerimizin dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilir duruma getirilmesi için neler yapılması gerektiğini ayrıntılı şekilde değerlendirme imkanımız olur." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.