Bakan Avcı: Z-Kütüphanelerle okuma kültürü gelişecek  
 Bakan Avcı: Z-Kütüphanelerle okuma kültürü gelişecek

Bakan Avcı: Z-Kütüphanelerle okuma kültürü gelişecek

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bütün okullarda zenginleştirilmiş kütüphanelerle, gençlerin okuma zevkini, kültürünü daha da geliştireceklerini söyledi.

 Bakan Avcı: Z-Kütüphanelerle okuma kültürü gelişecek

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mezun olduğu Eskişehir Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan Z-Kütüphane´nin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilik döneminde okulun bu kısmının bodrum olduğunu ve hiçbir işe yaramadığını belirtti.

 

Yapılan tadilatla buranın çok güzel bir kütüphane haline getirildiğini anlatan Bakan Avcı, "Bunun için  Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin Gök´e çok teşekkür ediyorum. İnşallah kütüphanelerimizi daha da yaygınlaştıracağız. Bütün okullarımızda bu şekilde zenginleştirilmiş kütüphanelerle, gençlerimizin okuma zevkini, kültürünü daha da geliştireceğiz" diye konuştu.

 

Bakan Avcı, Eskişehir Anadolu Lisesi´nin geçmişte de çok güzel bir kütüphanesinin bulunduğunu anımsatarak, Türkiye ve dünyada yayınlanan birçok nitelikli derginin de getirildiğini bildirdi.

 

Türkiye´de çıkan bütün sanat ve edebiyat dergilerinin öğrenciliği döneminde kütüphanede yer aldığını belirten Bakan Avcı, şunları söyledi: "Önümüzdeki dönemde bütün okullarımızda kütüphaneleri gerçekleştirirken, aynı zamanda Türkiye´de yayınlanan belli başlı sanat, düşünce ve edebiyat dergileri konusunda aboneliklerimizi yenileyelim. İnşallah gençlerimiz, öğretmenlerimiz bu vesiyle Türkiye´de yayınlanan pek çok yeni dergiyi de kütüphanelerinde okuma fırsatı bulsunlar. Öğretmenlerimizin de bu kütüphaneyi çok sık kullanarak öğrencilere örnek olmalarını diliyorum."

 

Kütüphaneyi gezerek kitapları inceledikten sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Avcı, öğretmenlere kitap tavsiyesinde bulundu. 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.